Naar de kinderboerderij?!

handen_wassen_Mobile

Het is dé tijd om naar de kinderboerderij te gaan. Volop jonge dieren om te bekijken en te aaien. Zodra je de kinderboerderij binnenstapt, word je gelijk geconfronteerd met een groot bord over handen wassen. Is dat niet een beetje overdreven? Wij van hond in de pot zochten het voor je uit.

Gezonde dieren kunnen ziekteverwekkers bij zich dragen zonder dat je daar iets van ziet. Dat kan leiden tot een schimmelplekje op de huid, maar ook tot ernstige ziekte veroorzaakt door parasieten en bacteriën zoals E. coli. Deze bacterie geeft zware diarree. Jonge kinderen lopen daarbij veel meer risico op het krijgen van allerlei complicaties zoals uitdroging en nierproblemen.

Een groot deel van de bezoekers van kinderboerderijen (kleine kinderen, zwangeren en bejaarden) hebben een minder goede weerstand en zijn daardoor vatbaarder voor infectieziekten.  Alle kinderboerderijen in Nederland zijn mede daarom ook verplicht om zich te houden zich aan de hygiënecode opgesteld door de Voedsel en Waren Autoriteit. Vandaar dat bord bij de ingang.

Het is dus écht verstandig om je kind de handen te laten wassen voordat hij/zij deze weer in zijn of haar mond stopt. Je kan het risico op ziekte na een bezoek aan de kinderboerderij heel laag houden door de volgende maatregelen te nemen:

  • Trek rubberlaarzen aan naar de kinderboerderij en gebruik bij het verlaten van de kinderboerderij de laarzenborstel.
  • Trek je kinderen een overall aan, zo kan er geen mest aan de kleren komen.
  • Niet eten tussen de dieren en geen voedsel eten dat op de grond is gevallen (zie onze blog over de 5 seconden regel).
  • Handen wassen na het contact met de dieren en in elk geval voor het eten!
  • Kom niet bij zieke dieren of bij dieren die aan het bevallen zijn.

Je kan dus met een paar simpele maatregelen met een gerust hart naar de kinderboerderij met je kleine. Dat is niet alleen heel leuk, ze leren er ook nog hoe je met dieren moet omgaan en dat melk niet in een fabriek wordt gemaakt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s