Merel Rooijmans

merel-zonderlogo klein

VPH? Nooit van gehoord. Dit dacht ik toen ik begon met de studie diergeneeskunde en voor het eerst de afkorting voor Veterinary Public Health of te wel Veterinaire Volksgezondheid hoorde.  Later in de studie kwam ik er steeds vaker mee in aanraking en ging ik me er in verdiepen. Ik ben praktiserend gezelschapsdierenarts geworden, de interesse in volksgezondheid, hygiëne en voedselveiligheid is echter gebleven. Tegenwoordig adviseer ik daarnaast dierenklinieken op het gebied van diversere onderwerpen met betrekking tot veterinaire kwaliteit. Ook dierenwelzijn en het klimaat zijn voor mij belangrijke onderwerpen en zal je dan ook af en toe tegen komen in onze blogs.

Inmiddels werk ik ruim tien jaar als gezelschapsdierenarts en woon ik samen met mijn man, onze zoontjes Rijk, Pelle en Roemer en hond Fokke in Ouderkerk aan de Amstel. Niet alleen op het werk heb ik dagelijks met verschillende vraagstukken over hygiëne en het hebben van huisdieren te maken, ook thuis loop ik hier tegen aan. Mijn hond Fokke zit namelijk liever bij ons op de bank dan in zijn eigen mand. Is dit uit hygiënisch oogpunt wel verstandig? Zeker nu er kleine kinderen in huis zijn? Daarnaast valt het mij op dat binnen mijn eigen vrienden- en familiekring het begrip hygiëne heel verschillend wordt opgevat. Wanneer was je je handen? Is water dan genoeg of is zeep ook nodig? Hoe vies is het om je door je hond in je gezicht te laten likken?

Met deze blog wil ik graag een grotere groep mensen informeren, interesseren en handige handvatten bieden over actuele onderwerpen rondom volksgezondheid, hygiëne, het houden van dieren en voedselveiligheid.

Veel leesplezier bij onze blogs,

Merel