Liny Keessen

_14F9786portretLiny2Ik ben diergeneeskunde gaan studeren omdat ik dieren beter wilde gaan maken. Tijdens mijn studie werd mijn interesse gewekt voor de veterinaire volksgezondheid (VPH). Daarom ging ik onderzoekstage doen in Mozambique naar de gezondheidsrisico’s voor mensen wanneer ze apen houden als huisdier. Daar kwam ik erachter dat ik de preventieve kant (hoe voorkom je dat dieren en mensen ziek worden) van de diergeneeskunde eigenlijk veel leuker vond dat het beter maken van dieren die ziek zijn geworden.

In 2007 ben ik daarom gaan werken bij de afdeling VPH van de faculteit diergeneeskunde in Utrecht. Daar heb ik onderwijs gegeven op dit vakgebied en ben ik gepromoveerd op een onderzoek naar de overdracht van bacteriën van dieren op mensen. Daarnaast heb ik een internationale epidemiologie Master afgerond. Verder was ik nog lid van een VPH netwerk van universiteiten in de EU en in Latijns Amerika.

In augustus 2013 werd onze dochter Indi geboren en daarna zijn we met z’n drieën en onze hond Floris verhuisd naar Italië. Daar hebben we eerst 4 maanden in Le Marche gewoond en vervolgens een jaar lang in een echte Heidi en Peter boerderij in de Alpen waar je vanaf de weg nog 20 minuten naar toe moest lopen om er te komen. Na een gewezels en boerderijeldig jaar waarin we geprobeerd hebben om zo zelfvoorzienend mogelijk te leven (dat was ook wel piane_cows_2_front - Version 3handig aangezien de supermarkt een uur rijden verderop was) zijn we weer terug gekomen naar Nederland.

In augustus 2015 werd zoon Jona geboren in Amsterdam, maar vlak daarna zijn we verhuisd naar onze boerderij vlakbij Muiden. We zijn druk bezig met het aanleggen van een moestuin, het onderhouden van de boomgaard en we willen deze zomer bijen gaan houden. Er lopen kipjes, schaapjes en koeien rond van boeren hier uit de buurt, maar op termijn willen we onze eigen beestenboel hier hebben rondlopen. Verder zijn er nog hond Floris en de 2 katten Maud en Jam die we bij de boerderij hebben gekregen. IMGP9297

In een huishouden met 2 jonge kinderen, een hond en 2 katten en waarin er veel groente en fruit wordt gegeten uit eigen moestuin moet er veel VPH kennis in praktijk gebracht worden. En laat dat raakvlak tussen wetenschap en praktijk nu net iets zijn wat ik ongelooflijk interessant vind.IMG_0013

Veel leesplezier bij onze blogs,

Liny